FAQ Bådhandel

Bådhandlens FAQ

Hvad er et formidlingshandel? Det er en handel mellem private, hvor en mægler er blevet ansat (normalvis) af sælger til at varetage dele eller hele handlen

Hvad er en formidlingsaftale? En formidlingsaftale er en skriftlig aftale mellem dig og din bådmægler om, at din båd skal udbydes til salg. I aftalen tages der bl.a. stilling til, hvordan båden skal markedsføres, herunder udbudspris, annoncering mv.  Det aftales også, hvor meget bådmægleren skal have i salær samt andre omkostninger.

Hvad er en købsaftale? Det endelige handelsdokument, der opstiller vilkår og konditioner for handlen mellem køber og sælger. BOATERY udfærdiger købsaftalen, når køber og sælger er enige om en handel.

Hvordan underskriver jeg købsaftalen? Når du handler båd hos BOATERY underskrives købsaftalen som udgangspunkt digitalt.

Hvornår er depositum til forfald? Depositum betales, når både køber og sælger har underskrevet købsaftalen

Hvornår skal restsummen senest betales? Som udgangspunkt senest inden overdragelsen.

Skal jeg have tegnet forsikring inden jeg overtager båden? Ja, det skal du.

Er lystbåde registreringspligtige i Danmark? Lystbåde under 20 bruttoregisterton er IKKE registreringspligtig.

Formidler I alle typer af både? Nej det gør vi ikke – vi har valgt at fokusere på salg af lystbåde, primært bygget i glasfiber / jern / alu. Her har vi til gengæld stor kompetence og knowhow. Har du et evhvervsskib, kutter eller skonnert, så henviser vi gerne til en mægler med dette område som sit speciale.

Skal båden være CE-mærket?  En lystbåd skal være CE-mærket, hvis den er produceret efter 16. juni 1998 (læs mere om reglerne her)

Hvordan foregår overdragelsen af båden til ny ejer?  På overdragelsesdatoen gennemføres en afleveringsforretning, hvor køber og sælger typisk gennemgår følgende: funktionsgennemgang – testsejlads – bundsyn. Konstateres der fejl og mangler ved gennemgangen fastsættes aftale for udbedring af mangel eller dekort. Inden båden endeligt overdrages udfyldes og underskrives afleveringsprotokol, hvor funktionsgennemgang, aftale om udbedring af evt. mangler / eller dekort samt modtagelse af slutbetaling bekræftes.

 


Følg os på Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
3 dage siden
BOATERY

Med vores over 25 års erfaring med formidlingssalg, omfattende eksponering og netværk samt en kompetent rådgivning igennem hele processen kan vi også sælge DIN båd.

Udfyld denne formular via dette link: boatery.dk/saelg-din-baad/ ... Læs mereSe mindre

4 dage siden
BOATERY

En dejlig lørdag eftermiddag holdt verdens ældste skoleskib Georg Stage “åbent skib” ved Hundested Havn. Jeg har set skibet ofte, men aldrig selv været ombord. Derfor tog jeg kone og børn med under armen og ombord på den tremastet fulderigger.

En rigtig god oplevelse for os alle. Dejligt at tale med de friske unge elever. Selvom man sover skulder ved skulder i sin køjeseng, så får det helt sikkert en oplevelse og en erfaring for livet.Selvom det som bådmægler ville være en fornøjelse at sælge skibet, så er jeg alligevel glad for, at jeg ikke får lov. Den skal blive i sit nuværende regi og få lov til at give unge skibselever maritime oplevelser og kultur mange for frem.I ønskes alle en herlig uge// Tobias fra BOATERY#georgstage #skoleskib #bådmægler #hundestedhavn ... Læs mereSe mindre

En dejlig lørdag eftermiddag holdt verdens ældste skoleskib Georg Stage “åbent skib” ved Hundested Havn. Jeg har set skibet ofte, men aldrig selv været ombord. Derfor tog jeg kone og børn med under armen og ombord på den tremastet fulderigger.

En rigtig god oplevelse for os alle. Dejligt at tale med de friske unge elever. Selvom man sover skulder ved skulder i sin køjeseng, så får det helt sikkert en oplevelse og en erfaring for livet.

Selvom det som bådmægler ville være en fornøjelse at sælge skibet, så er jeg alligevel glad for, at jeg ikke får lov. Den skal blive i sit nuværende regi og få lov til at give unge skibselever maritime oplevelser og kultur mange for frem.

I ønskes alle en herlig uge
// Tobias fra BOATERY

#georgstage #skoleskib #bådmægler #hundestedhavnImage attachmentImage attachment+1Image attachment

Tilmeld nyhedsbrev

cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram